17 Kasım 2012 Cumartesi

 

İş yerinde, çay-poğaça atıştırma alışkanlığı, Rusya’da iş kültürünün bir parçasıdır. Her 10 şehir çalışanının 9’u, iş esnasında yiyecek atıştırıyor ve bunu yapan her 3 kişiden 2’si poğaça ya da tatlı yiyor. Tüm bu kalorili yiyecekler, genellikle, çayla birlikte tüketiliyor. Bu tür yiyecek için Rusyalılar, ortalama olarak günde 111 ruble harcıyor. Oysa bir şehir çalışanının öğle yemeği için harcadığı para, ortalama olarak günde 142 rubledir. Bu tür ekonominin nedeni, çoğu çalışanının öğle yemeğini evden getirmesidir.

Anket çalışması, sorgulananların %90’nın iş yerinde veya okulda yiyecek atıştırdığını ortaya çıkardı. Bir yıl önce olduğu gibi, iş yerinde atıştırılanlar arasında bisküvi, kekler ve poğaçalar en popüler yiyeceklerdir. Onları, ankete katılanların yarısından fazlası tercih ediyor. Yoğurt, tatlı ve çikolatalar da popülerdir. Ayrıca, bir sene içinde, fastfood sever sayısının azaldığı, meyve severlerin ise arttığı kaydedildi.

Erkekler daha çok sandviç, fastfood ve hazır gıdaları tercih ediyor. Fiziksel formuna, erkeklere nazaran daha çok dikkat eden kadınlar ise meyveleri, yoğurtları ve süt ürünlerini tercih ediyorlar.
Araştırma, bu durumun, gelir ve eğitimle bağlantısını da ortaya çıkardı. Geliri yüksek olan anket katılımcıları, hamur işi ve tatlı yerine meyve ve süt ürünlerini tercih ediyor. Tatlıya düşkün olanlar ise genellikle lisans mezunudur. Fastfood seven orta eğitimlilerin sayısı, aynı yiyecek türünü seven yüksek eğitim sahiplerinin 2,5 katıdır.

Rusyalılar, atıştırdıklarını genellikle çay, kahve veya meyve suyu ile birlikte tüketiyor. Kahveyi tercih edenlerin çoğu kadınlardır, erkekler ise genellikle çay tüketiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder