17 Kasım 2012 Cumartesi


RİA Novosti Haber Ajansı ‘’Sosyal Navigatör’’ projesi çerçevesinde, başkentin dinlenme alanlarındaki sorunları ortaya çıkaracak sıralamayı hazırladı.

Araştırmacılar, çok sayıda eğlence etkinliklerini sunan ve ayrıca çocuklarla veya arkadaşlarla ziyaret edilebilecek mekânları, Moskova’nın ailelere yönelik dinlenme ve kültür parklarını inceledi.
Sıralamaya 13 kültür ve dinlenme parkı girdi. İnceleme sonuçlarına göre, Moskova’nın en iyi parkı unvanı Gorkiy Park ve Sokolniki Park arasında paylaşıldı. İkinci sırada Severnoye Tuşino Parkı, üçüncü sırada ise İzmaylovskiy Park yer aldı. Moskovalılara göre en az çekici dinlenme alanı ise sıralamanın sonunda bulunan Taganskiy Parkı’nın çocuk bahçesi oluyor.

Anket verilerine göre, parkların en fazla sorunlu alanları tuvaletler. Tuvaletler ya paralı ya da belirli nitelik ve hijyen standartlarını karşılamıyor, halkın bazı tabakası için erişilemiyor ya da Moskova parklarında tamamen bulunmuyorlar. Bunun yanında, ankete katılanlar çoğu parklarda yiyecek noktalarının eksikliklerini, hatta bazılarından su bile alınamadığını, suyun ya çok pahalı olduğunu ya da hiç olmadığını belirtiyorlar. Bazı parklar halen özel yollara ve farklı kategorideki engellilerin gezmesi için kaplamalara sahip değil. Bunun yanında bazı parklarda eski lunaparklar ve spor aletlerinin değiştirilmesi gerekiyor.

-Rusyanın Sesi

0 yorum:

Yorum Gönder