12 Kasım 2012 Pazartesi

Sayfamız rusça öğrenmek isteyen kişiler için oluşturulmuştur. Rus kültürünü tanımak rusça öğrenmemize katkı sağlamakla birlikte ileride Rusya'ya yapacağımız ziyaretler de bizlere kolaylık sağlayacaktır. Burada Rus kültürünü tanırken, ayrıca kendi Türk kültürümüzü de tanıyacağız. Böylece iki kültür arasında bir köprü oluşturup, evrenselleşen dünyamızda hoşgörü, sevgi, saygı çerçevesinde daha da huzurlu yaşanabilir bir hayata sahip olacağız.

Yazılarımızda iki ülkenin kültürlerini, kültür merkezlerini, sivil toplum kuruluşlarını, vb. konuları ele alacağız.

İlk yazımızda St.Petersburg'da kurulan Rus Türk Kültür Merkezini ele alacağız. Rusya ve Türkiye arasındaki çeşitli alanlardaki ilişkilerin günden güne artmasından dolayı iki ülkenin insanlarının birbirlerini yakından tanıma ihtiyacı doğmuştur. 2012 yılı Ocak ayında en fazla ithalat yapılan ülke 2,2 milyar dolar ile Rusya Federasyonu olmuştur. Bu ihtiyaçları karşılamak için iş adamları, eğitimciler ve sanatçılardan oluşan Rus ve Türk girişimciler tarafından 2010 yılında St. Petersburg'da ''Rus-Türk Kültür Merkezi '' kurulmuştur.

Rus ve Türk Kültür Merkezinin amaçları şunlardır:
*Rus ve Türk kültürleri arasında köprü kurmak,
*Rusya'da Türkçenin, Türkiye'de Rusçanın yaygınlaşmasını sağlamak,
*Kültür, sanat, eğitim alanlarında ortak projeler yapmak
*Rusya'da yaşayan Türklerin sorunlarına çözümler sunmak.

Rus-Türk Kültür Merkezinin kültürel geziler, sergiler, yarışmalar, konferanslar gibi bir çok faaliyetleri mevcuttur.

Eğer Rusya'da yaşıyorsunuz veya Rusya hakkında bilgi almak istiyorsanız, Rus-Türk Kültür Merkezi sizler için çok yardımcı olacaktır. St.Petersbug'a gittiğinizde Rus-Türk Kültür merkezini kesinlikle ziyaret edin.

Rus-Türk Kültür Merkezinin iletişim adresleri :

Adres: 191186, Россия, Санкт-Петербург, Невский пр., д.19, 4 этаж
Тел.: +7 812 244 09 65

http: www.rusturkcenter.com

E-posta: culturkish@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder