24 Kasım 2012 Cumartesi


Perşembe günü Rusya’nın Novosibirsk kentinde bu sene “Sibirya Çayhanesi” adıyla düzenlenen V. Uluslararası Türkî Halkları Dostluk Festivali açıldı.

photo:Ria novosti

Bölge yönetiminden gelen bilgiye göre festivale Tataristan, Özbekistan, Başkortostan, Altay, Hakas, Tuva, Kazakistan, Yakut, Kırgızistan, Azerbaycan, Buryat ve diğer Türkî cumhuriyetlerinden profesyonel yaratıcı ekipler, kültür ve bilim adamları ve onur konukları katılıyor. Festivalde, ayrıca, Novosibirsk kenti ve Novosibirsk Eyaleti milli sivil toplum kuruluşları da iştirak ediyor.

Festival misafirleri, boğaz şarkıları, ulusal çalgı ve dans gösterilerini görebilir, halk sanat sergisi ve Kazak çadırını gezebilirler. Ayrıca, konuklar ulusal mutfaklardan lezzetleri tadabilecek. Fakat festivalin öne çıkan programlarından biri “Türkî Güzeli” Güzellik Yarışması olacak. Müsabakaya katılan güzeller sadece güzel görünme yeteneğini değil, şarkı söyleme, dans etme ve yemek yapma alanlarda becerilerini sergileyecek. Etkinlik “Cengiz Han'ın torunları” adlı büyük gala konseriyle bitecek.

Sibirya bölgesinde yaşayan Türkî halklarının ulusal geleneklerini, tören ve adetleri canlandırmak ve korumak, ulusal yaratıcılığı tanıtmak, genç yetenekleri tespit edip desteklemek, kültür, sanat, sinema aracılığıyla yardım etmek ve halklar arasında etnik ilişkilerin uyumlaştırılmasını sağlamak festivalin amaçları arasında gösteriliyor.

-Rusya'nın Sesi

0 yorum:

Yorum Gönder