İş yerinde, çay-poğaça atıştırma
alışkanlığı, Rusya’da iş kültürünün bir parçasıdır. Her 10 şehir
çalışanının 9’u, iş esnasında yiyecek atıştırıyor ve bunu yapan her 3
kişiden 2’si poğaça ya da tatlı yiyor. Tüm bu kalorili yiyecekler,
genellikle, çayla birlikte tüketiliyor. Bu tür yiyecek için Rusyalılar,
ortalama olarak günde 111 ruble harcıyor. Oysa bir şehir çalışanının
öğle yemeği için harcadığı para, ortalama olarak günde 142 rubledir. Bu
tür ekonominin nedeni, çoğu çalışanının öğle yemeğini evden
getirmesidir.
Anket çalışması, sorgulananların
%90’nın iş yerinde veya okulda yiyecek atıştırdığını ortaya çıkardı. Bir
yıl önce olduğu gibi, iş yerinde atıştırılanlar arasında bisküvi,
kekler ve poğaçalar en popüler yiyeceklerdir. Onları, ankete
katılanların yarısından fazlası tercih ediyor. Yoğurt, tatlı ve
çikolatalar da popülerdir. Ayrıca, bir sene içinde, fastfood sever
sayısının azaldığı, meyve severlerin ise arttığı kaydedildi.
Erkekler
daha çok sandviç, fastfood ve hazır gıdaları tercih ediyor. Fiziksel
formuna, erkeklere nazaran daha çok dikkat eden kadınlar ise meyveleri,
yoğurtları ve süt ürünlerini tercih ediyorlar.
Araştırma,
bu durumun, gelir ve eğitimle bağlantısını da ortaya çıkardı. Geliri
yüksek olan anket katılımcıları, hamur işi ve tatlı yerine meyve ve süt
ürünlerini tercih ediyor. Tatlıya düşkün olanlar ise genellikle lisans
mezunudur. Fastfood seven orta eğitimlilerin sayısı, aynı yiyecek türünü
seven yüksek eğitim sahiplerinin 2,5 katıdır.
Rusyalılar,
atıştırdıklarını genellikle çay, kahve veya meyve suyu ile birlikte
tüketiyor. Kahveyi tercih edenlerin çoğu kadınlardır, erkekler ise
genellikle çay tüketiyor.
0 yorum:
Yorum Gönder